Empal daging - gekruid, gebakken rundvlees.

home > indonesische-gerechten > Empal daging - gekruid, gebakken rundvlees.

Snijd het rundvlees in heel dunne plakjes van ongeveer 6×6 cm. Pel de uien en het knoflook, snipper ze, maak ze fijn in een vijzel of met een foodprocessor of een staafmixer. Meng de laos erdoor (plet hem licht met de stamper van de vijzel, of met een vleeshamer). Doe het vlees in een wadjan of braadpan met de uienmassa, de overige specerijen, het asemwater, de daon salam en het zout naar smaak. Voeg zoveel kokend water toe dat het vlees net onder staat en breng het aan de kook. Laat het vlees in de open pan in ca. 1½ uur gaarkoken. Alle vocht moet dan zijn verdampt. Klop het vlees iets dunner uit met de stamper van de vijzel, of met wat anders. Verhit de olie in een watjan of koekenpan en bak de plakjes vlees knapperig bruin. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g sukadelappen, 2 uien, 3 tenen knoflook, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 1 theel. ketoembar, ½ theel. djinten, 2 eetl. asemwater, 2 daon salam, zout, 4 eetl. plantaardige olie