Lemper - gevulde rijstrolletjes

home > indonesische-gerechten > Lemper - gevulde rijstrolletjes

Pel voor de vulling de sjalotten en het knoflook en snijd ze heel fijn. Verhit de olie in een wadjan en fruit het knoflook lichtbruin, laat de sjalot en de kruiden meefruiten. Roerbak het gehakt in de kruiden en laat het gaar worden. Meng zout naar smaak en de selderij door het gehakt en laat de vulling koud worden. Maak de ketan klaar zoals in het recept “ketan”. Druk de warme ketan uit tot een 1 cm dikke lap en snijd deze in langwerpige stukken. Verdeel de vulling op de lapjes en vorm er rolletjes van. Wikkel de rolletjes in pisangblad of aluminiumfolie en sluit ze goed. Stoom de rolletjes 10-12 min. in de stoompan.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g ketan, 50 g geconcentreerde santen, zout
voor de vulling: 2 sjalotten, 1 teen knoflook, 2 eetl. plantaardige olie, 1 theel. ketoembar, ½ theel. djinten, ½ theel. versgemalen peper, 250 g kippen- of rundergehakt, zout, 1 eetl. fijngesneden selderij