Perkedel bakar - gehaktbrood

home > indonesische-gerechten > Perkedel bakar - gehaktbrood

Verwarm de oven voor op 175º C. Vet een ovenschaal van 1½ l inhoud in met boter. Doe het gehakt in een schaal met peper en zout naar smaak en de nootmuskaat. Pel de sjalotten en het knoflook en snipper ze heel fijn. Prak de aardappelen fijn, doe de ui, het knoflook en de aardappel met de eieren bij het gehakt en meng allesgoed door elkaar. Maak de bosuien schoon, was ze en snijd ze in smalle ringen; meng ze door het gehakt. Doe het gehakt in de ovenschaal, bestrooi het dun met paneermeel en leg er enkele klontjes boter op. Zet de schaal met het gehaktbrood op het rooster op de middelste richel in de oven en laat het in ongeveer 45-50 min gaar bakken.
Let op: Als je van pedis (scherp van smaak) houdt, meng er dan voor het bakken 1 lombok merah en 1 lombok idjoe in smalle ringen door.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g gemengd gehakt, versgemalen peper, zout, ½ theel. nootmuskaat, 4 sjalotten, 4 tenen knoflook, 300 g gare aardappelen, 2 eieren, 2 bosuien, paneermeel, 25 g boter