Sambal goreng daging peté - sambal goreng van rundvlees met petébonen

home > indonesische-gerechten > Sambal goreng daging peté - sambal goreng van rundvlees met petébonen

Snijd het vlees in heel smalle reepjes. Pel de ui en het knoflook, snipper ze, was de lombok en snijd hem in ringen (verwijder de zaadlijsten als je niet van scherp houdt), maak de ui, het knoflook, één lombok en de trasi in een vijzel of met een staafmixer of een foodprocessor fijn. Meng de laos erdoor (plet hem licht met de stamper van de vijzel). Was de tweede lombok en snijd hem fijn. Verhit de olie in een wadjan, fruit de uienmassa met de laos, de trasi, de petébonen en de goela djawa. Bak het vlees en de fijngesneden lombok in het kruidenmengsel, voeg de daon salam, het asemwater en de bouillon toe en laat het gerecht 15 min. stoven. Rasp de santen, los hem op in de sambal goreng en laat deze stoven tot de olie komt bovendrijven. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g mager rundvlees, 1 ui, 5 tenen knoflook, 2 lombok merah, 1 eetl. trasi, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 3 eetl. plantaardige olie, 8 petébonen, stukje goela djawa, 2 daon salam, 1 eetl. asemwater, 1 dl. bouillon, 20 g geconcentreerde santen