Sambal goreng telor - sambal goreng van ei

home > indonesische-gerechten > Sambal goreng telor - sambal goreng van ei

Kook de eieren in 8 min. hard in ruim water, laat ze schikken en pel ze. Pel de ui en het knoflook, snipper ze, was de lomboks, snijd ze in smalle ringen, houd één lombok apart. Maak de ui, het knoflook, 1 lombok, de kemiries en de trasi fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocessor. Meng de laos en de seré erdoor (plet ze licht met de stamper van de vijzel). Verhit de olie in een wadjan of koekenpan, fruit de uienmassa goudbruin. Voeg de suiker, het zout en het asemwater toe en laat het even koken. Voeg al roerende de santen toe. Doe de tweede lombok en de eieren in de saus en laat deze zachtjes stoven tot de olie uit de santen boven komt drijven. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 2 lombok merah, 4 kemiries, 1 theel. trasi, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 1 spriet seré of ½ theel. poeder, 2 eetl. plantaardige olie, ½ theel. kristalsuiker, ¼ theel. zout, 1 eetl. asemwater, 1 dl. dunne santen