Soempia's - kleine loempia's

home > indonesische-gerechten > Soempia's - kleine loempia's

voor de vulling:
1 ui, 1 teen knoflook, 50 g taugé, 1 prei, 1 eetl. plantaardige olie, 50 g gesneden witte kool, 200 g gehakt, versgemalen peper, zout, 2 eetl. fijngesneden selderij, 1 eiwit

Vermeng de bloem met het zout in een kom. Voeg de eiwitten en een scheutje water aan de bloem toe. Roer vanuit het midden de eiwittenen het water door de bloem, tot het een dik, glad mengsel is. Verdun dit al roerende met de rest van het water. Laat het beslag een half uur rusten. Verhit steeds een klein beetje olie in een koekenpan, zodat de bodem net vet is. Bak van het beslag 8 dunne flensjes. Bak ze aan één kant en laat ze niet bruin worden. Pel voor de vulling de ui en het knoflook en snipper ze heel fijn. Was de taugé in koud water en verwijder zoveel mogelijk van de groene vliesjes en de bruine staartjes. Laat de taugé uitlekken. Snijd de prei in de lengte door, was hem goed. Snijd beide helften in smalle snippers. Verhit een eetl. olie in een wadjan of koekenpan, fruit de ui en het knoflook erin aan. Laat het gehakt even meekleuren. Voeg alle groenten en peper en zout naar smaak toe en laat de vulling even smoren. Meng de selderij erdoor en laat de vulling afkoelen. Verdeel de afgekoelde vulling op de gebakken kant van de flensjes. Sla beide zijkanten over de vulling heen en rol de flensjes op. Plak de randen vast met losgeklopt eiwit. Verhit de olie in een frituurpan tot 190ºC. Bak de soempia’s goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en geef er een zoetzure saus bij. (zie sausen)





Ingrediënten voor 4 personen

150 g bloem, zout, 2 eiwitten, ½ l water, plantaardige olie, frituurolie