Tahoe boemboe bali - gekruide tahoe op Balinese wijze

home > indonesische-gerechten > Tahoe boemboe bali - gekruide tahoe op Balinese wijze

Snijd de tahoe in blokjes. Verhit de olie in een wadjan of braadpan, bak de blokjes tahoe rondom bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de uien en het knoflook, snijd ze heel fijn. Dompel de tomaat in kokend water, ontvel hem en snijd het vruchtvlees fijn. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Giet de olie op 1 eetl. na uit de pan. Verhit de olie, fruit het knoflook lichtbruin. Laat de ui, de tomaat, de lombok en de trasi meefruiten, voeg ketjap en het zout toe. Laat de tahoe 10 min. zachtjes stoven. Los de santen op in de saus.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g tahoe, 1 dl. plantaardige olie, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 vleestomaat, 2 lombok merah, ½ theel. trasi, ½ theel. zout, 2 eetl. ketjap manis, 15 g geconcentreerde santen