Tjolo-tjolo - gemarineerde gebakken vis

home > indonesische-gerechten > Tjolo-tjolo - gemarineerde gebakken vis

Was de makrelen en dep ze droog. Roer het zout door de asem en bestrijk de makrelen ermee, laat ze een half uur marineren. Pel de uien en snipper ze heel fijn. Was de lomboks en snijd ze in smalle ringetjes. Verhit de olie in een grote koekenpan. Snijd de makreel in moten en bak ze rondom bruin en gaar in 10 tot 15 min. Giet de olie op 1 eetlepel na uit de pan en fruit de ui en de knoflook erin, voeg de ketjap en het asemwater of citroensap toe. Geef het sausje bij de gebakken vis.





Ingrediënten voor 4 personen

2 makrelen schoongemaakt samen ± 600 g, ½ theel. zout, 1 eetl. gezuiverde asem, 2 uien, 2 lombok merah, 1 dl. plantaardige olie, 1 dl. ketjap manis, 1 eetl. asemwater of citroensap