Visragout in rijstrand, van Angeline

home > koken-met-wijn > Visragout in rijstrand, van Angeline

De witte wijn met 1/4 l water, zout, wat peperkorrels, laurierblaadje en gehalveerde ui in een grote pan aan de kook brengen. De kabeljauw hierin 2 à 3 minuten pocheren (dus het nat mag niet meer koken). De vis met een schuimspaan eruit nemen en apart houden.
Het nat zeven en met water aanvullen tot ½ liter.
De rijst gaar koken.
De doperwten in water met zout 2 à 3 minuten koken, dan voorzichtig door de gare rijst scheppen.
In een beboterde randvorm drukken en in de oven op lage stand warm houden.
Van 20 g boter met de bloem en ½ l viskooknat een saus roeren, deze 10 minuten laten doorkoken. Met zout , versgemalen peper en fijngesneden peterselie op smaak brengen.
Verfijn met de eierdooiers die met slagroom zijn gladgeroerd.
De vis in stukjes verdelen en deze in de saus warm laten worden.
De rijstrand keren op een voorverwarmde schotel en de ragout erin scheppen.
Garneren met peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

1/8 l witte wijn
zout en peperkorrels
laurierblaadje
1 ui
400 g kabeljauwfilet
250 g rijst
klein pakje diepvries doperwten
boter/margarine
20 g bloem
2 eierdooiers
3 à 4 eetl slagroom
peterselie

Materialen: grote pan, schuimspaan, zeef, pan, pannetjes, kommetje, rijstrand