Indische lamscurry

home > lamsvlees-recepten > Indische lamscurry

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes
Pel de ui en de knoflook en hak ze grof
Schil de appel en snijd hem in stukjes
Pel de banaan en snijd ze in schijfjes
Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin in hete boter of margarine
Roer de kerrie, de kurkuma en de kardemomzaadjes erdoor, laat even meestoven en voeg de gehakte ui en knoflook toe
Laat 3 minuten stoven en giet er water bij tot het vlees net onderstaat
Laat 50 minuten koken, met het deksel op de pan op een zacht vuurtje
Voeg de schijfjes banaan, de stukjes appel en de garam massala toe
Kruid met chilipoeder, peper en zout en laat nog 15 minuten stoven
Zet ondertussen de gespoelde rijst op met een beetje zout en dubbel zoveel water, breng hem aan de kook, zet het deksel op de pan en laat nog 15 minuten koken op een heel zacht vuur, zonder het deksel te lichten
Zet het vuur af en roer de yoghurt door de saus
Breng eventueel nog op smaak
Dien op met drooggekookte rijst en bestrooi de lamscurry met gehakte bieslook





Ingrediënten voor 4 personen

1500 g lamsvlees (schouder, nek)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 appel
1 banaan
2 eetl. kerriepoeder (hot)
1 theel. kurkuma
enkele kardemomkapsels
1 theel. garam masala
snuifje chilipoeder
peper
zout
2 kopjes basmati rijst
3 eetl. volle yoghurt
een beetje bieslook
een beetje boter of margarine