Avocado-makreelsalade

home > maaltijdsalades > Avocado-makreelsalade

Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne ringetjes. Maak de vis schoon en snijd ze in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Schil de avocado’s. verwijder de pitjes en snijd ze in plakjes. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de extra tomaten in plakjes. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem fijn. Verhit de boter in een braadpan en fruit de sjalotjes met mosterd 5 minuten op laag vuur. Voeg de vis met koriander, tomaatstukjes en 1 eetlepel limoensap toe en kook het geheel op laag vuur 5 minuten. Nee de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Leg de avocado’s in een kom en besprenkel ze met de rest van het limoensap. Leg het vismengsel in het midden van een schaal. Versier de vis rondom met de plakjes tomaat, komkommer en avocado. Bestrooi het gerecht met peperstukjes en zout.





Ingrediënten voor 4 personen

225 gram makreelfilet
2 avocado’s
1 eetlepel boter
2 sjalotjes
1 theelepel franse mosterd
2 eetlepels koriander
2 trostomaten
2 eetlepels limoensap
½ komkommer
2 extra trostomaten
1 rode peper
zout