Kalkoensalade met champignons

home > maaltijdsalades > Kalkoensalade met champignons

Pel de knoflook en pers ze uit. Snijd de champignons in vieren. Laat de artisjokken uitlekken en bewaar de olie. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Verwijder de zaadjes van de paprika’s en snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Verhit de olie en bak de knoflook met champignons afgedekt tot de champignons gaar zijn. Laat het mengsel afkoelen. Halveer de artisjokken. Doe het champignonmengsel in een grote kom en voeg de artisjokken toe, bewaar de olie en wijnazijn. Dek het mengsel af en zet het 4 uur in de ijskast. Voeg de kalkoenreepjes, peterselie, paprika’s en veldsla toe aan het champignonmengsel. Meng alles voorzichtig goed door elkaar.





Ingrediënten voor 4 personen

400 gram kalkoenfilet
1 eetlepel olijfolie
3 teentjes knoflook
300 gram champignons
375 gram artisjokken in olie
60 ml witte wijnazijn
2 eetlepels peterselie
1 rode paprika
1 gele paprika
80 gram veldsla