Rijstsalade

home > maaltijdsalades > Rijstsalade

Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje uit boven de feta. Schep dit door de rijst.
Kook de rijst zonodig gaar en laat het afkoelen.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snijd de paprika in blokjes. Was de tomaten en snijd ze in parten. Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen. Snijd de olijven in plakjes.
Meng de groente en olijven door de rijst. Maak de salade op smaak met azijn, peper, zout en kleingesneden basilicum of selderij.
Tip:
Lekker met een rauwkostsalade.





Ingrediënten voor 4 personen

400 gram gare rijst of 200 gram rauwe rijst
1 teentje knoflook
150 gram feta met kruiden op olie
1 rode paprika
2 tomaten
3 bosuitjes
75 gram olijven zonder pit
azijn
peper
zout
verse basilicum of selderij