Couscous met eieren uit de oven (uit Marokko)

home > multicultureel-koken > Couscous met eieren uit de oven (uit Marokko)

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Neem 4 paprika’s uit de pot en snijd die in repen.
Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Pel de knoflook.
Pluk het blad van de koriander en de munt.
Meng in een keukenmachine of met een staafmixer de pepertjes, knoflook, koriander en munt met het karwijzaadjes en de olijfolie tot een grove pasta en schep 2 eetlepels van deze pasta door de couscous (bewaar de rest in een goed afgesloten doosje in de koelkast).
Vet 4 ovenvaste schaaltjes in met boter en vul ze met de couscous.
Maak in het midden een kuiltje en breek in elk kuiltje een ei.
Leg de reepjes paprika rondom het ei en bak de schoteltjes 15 minuten tot het ei is gestold.
Strooi er nog wat koriander over.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g snelkookcouscous uit een pak
1 pot geroosterde paprika’s
4 rode pepertjes
8 teentjes knoflook
4 takjes verse koriander
2 takjes verse munt
2 theelepels karwijzaad (kummel)
1 dl olijfolie
boter
4 eieren