Zabaglione met bramen

home > nagerechten-en-toetjes > Zabaglione met bramen

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Breng in een ander pannetje de wijn met de suiker aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schaap het merg eruit en voeg het merg en het stokje toe aan het wijnmengsel. Laat dit even meekoken. Doe de eierdooiers in een kleinere pan dan de pan met kokend water. Laat het wijnmengsel afkoelen totdat het lauwwarm is en klop het in gedeelten door de eierdooiers. Hang de pan met het eierdooier-wijnmengsel boven de pan met kokend water, zorg dat de bodem van de kleine pan het water in de grote pan niet raakt (au bain-marie). Zet het vuur laag en klop het mengsel 8-10 min. met een garde of een mixer schuimig. Blijf nog een paar min. kloppen tot het mengsel begint te binden en een lobbige saus is geworden. Schenk de vla in schaaltjes en serveer met de bramen en de wafeltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1300 ml marsalawijn, 150 g suiker, 1 vanillestokje, 8 eierdooiers, 300 g bramen gewassen, 6 boterwafeltjes (pak 100 g)