Paling rechtop uit de oven

home > paling-recepten > Paling rechtop uit de oven

Snijd de paling in mootjes van 5 cm. Maak ze droog met wat keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk een kleine, passende, ovenvaste schaal met opstaande rand met wat boter. Verhit de boter en fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook toe en roer de bladselderij of peterselie erdoor. Neem onmiddellijk daarna het pannetje van het vuur. Schep met een schuimspaan ui, knoflook en tuinkruiden uit het pannetje. Laat ze even boven het pannetje uitlekken. Verdeel het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de schaal. Verwarm de oven voor op 225ºC. Plaats het rooster in het midden van de oven. Zet de mooiste paling naast elkaar, rechtop, in de schaal. Besprenkel het geheel met citroensap waaraan 3 eetl. water zijn toegevoegd. Strooi daarna het paneermeel over de paling en besprenkel het met de boter waarin de ui is gefruit. Plaats de schaal op het rooster in de oven en laat er in 15 min. een korstje op bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg dikke paling schoongemaakt
zout
peper uit de molen
75 g boter
1 grote ui gesnipperd
1 teentje knoflook uitgeperst
1 eetl. fijngehakte bladselderij of peterselie
2 eetl. citroensap
5 eetl. paneermeel