Pizza met Brie

home > pizzas > Pizza met Brie

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Verwarm de oven voor op 220º C. Fruit de prei al roerend 5 min. in 1 eetl. van de olie. Bestrijk het deeg met de resterende olie en verdeel er daarna de prei over. Bestrooi met zout. Snijd de Brie in dunne plakken en verdeel die over de prei. Plet de peperkorrels en strooi ze over de kaas. Bestrooi met de walnoten. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie

voor de vulling:

2 kleine preien, in smalle ringetjes, 2 eetl. olijfolie, zout, 250 g Brie, 1 theel. uitgelekte groene pepertjes, 15 g fijngehakte walnoten