Amerikaans gingerbread

home > recepten-uit-amerika > Amerikaans gingerbread

Verwarm de oven voor op 160°C. Roer de suiker, de boter en het ei romig. Verwarm de keukenstroop en de gemberstroop en roer die erdoor. Zeef er de bloem, het bakpoeder, zout en de kruiden boven. Voeg de gembersnippers toe. Stort het deeg in de met bakpapier beklede vorm. Bak de koek in een platte vorm in 50 minuten en in een cakevorm 1 1/2 uur. Laat de vorm even afkoelen. Stort de cake op een rooster en laat hem afkoelen.





Ingrediënten voor 4 personen

Cake

Ingrediënten voor 10 personen:

125 g bruine basterdsuiker
125 g boter
1 ei
200 g keukenstroop
2 dl gemberstroop
300 g bloem
1 theel. bakpoeder
1 mespuntje zout
1 theel. kaneel
1 1/2 theel. gemberpoeder
1/2 theel. kruidnagelpoeder
5 eetl. gembersnippers
Leuke vorm of grote cakevorm