Kip 'adobo'

home > recepten-uit-filipijnen > Kip 'adobo'

Vermeng alle ingrediënten, behalve de olie, in een grote kom en zet deze afgedekt 2 uur in de koelkast.
Doe het mengsel in een grote pan met dikke bodem en laat het afgedekt 30 minuten sudderen. Haal het deksel van de pan en laat alles nog eens 10 minuten koken tot de kip gaar is. Haal de stukken kip uit de pan en zet ze apart.
Breng alles weer aan de kook en laat het 10 minuten flink koken tot de saus met de helft is ingekookt. Verhit de olie in een wok met antiaanbaklaag en bak de kip in porties boven middelhoog vuur in 5 minuten krokant en bruin.
Serveer de saus over de kip en geef er rijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1½ kg kip (vleugels en drumsticks) – 6 teentjes knoflook, geperst – 2½ dl ciderazijn – 3,¾ dl kippenbouillon – 1 laurierblad – 1 theelepel korianderzaad – 1 theelepel zwarte peperkorrels – 1 theelepel anattozaad (red yeast; verkrijgbaar in Aziatische toko’s) of ½ theelepel paprikapoeder en een snufje kurkuma – 3 eetlepels sojasaus – 2 eetlepels olie