Goulash van varkenslappen

home > recepten-uit-hongarije > Goulash van varkenslappen

Vraag de slager om schoudervlees en vraag hem of hij het in stukken wil snijden. Schil de uien en snijd ze in ringen. Ontvel de tomaten door ze enkele tellen in kokned water te leggen. Laat ze schrikken onder de koude kraan en trek het velletje eraf. Snijd de tomaten in plakken en verwijder de pittenen de stengelaanzet. Fruit de uien in de boter lichtbruin, leg het vlees erop. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg de plakken tomaat erop. Bestrooi de tomaten met het paprikapoeder en de marjolein. Giet de azijn en de bouillon erbij. Leg een deksel op de pan en laat de goulash op een heel zacht vuur in 2 uur gaar smoren. Controleer zo af en toe of nog wat vocht moet worden toegevoegd. Schep op het laatst de zure room door de goulash.
Lekker met gekookte rijst en doperwtjes.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g varkenslappen van de schouder – 300 g uien – 300 g tomaten – 40 g boter – zout en peper – 1 eetlepel paprikapoeder – 1 theelepel gedroogde marjolein – 1 eetlepel azijn – 50 ml bouillon – 100 ml zure room