Rundvlees met appelen

home > recepten-uit-iran > Rundvlees met appelen

20 g boter verhitten en daarin de geschilde, gesnipperde ui glazig bakken. Ze uit de pan halen en met wat citroensap besprenkelen. Het afgespoelde, drooggedepte rundvlees in kleine blokjes snijden. Nog 20 g boter in de pan verhitten en daarin de blokjes vlees aanbakken tot ze rondom bruin zijn. Nu pas zout, peper en kaneel erop strooien en het water met het overgebleven citroensap erbij gieten. Het vlees in de gesloten pan 30 minuten laten stoven.
Intussen de appels wassen, schillen, in achten snijden en het klokhuis verwijderen. Ze dan in dunne partjes verdelen. De nog resterende 30 g boter in een aparte pan verhitten en daarin de stukjes appel onder een deksel 5 minuten in hun eigen vocht laten stoven. In een vuurvaste schotel vlees en uien vermengen en de saus zo nodig met zout en peper op smaak brengen. De partjes appel gezellig om het vlees schikken en alles nog 5 minuten laten stoven.
In de vuurvaste vorm serveren en pas aan tafel alles door elkaar scheppen.





Ingrediënten voor 4 personen

70 g boter – 1 grote ui – 2 eetlepels citroensap – 500 g mager rundvlees (lende) – zout, versgemalen zwarte peper – ½ theelepel kaneel – ¼ liter water – 4 zure appelen