Geroosterde vis

home > recepten-uit-jamaica > Geroosterde vis

Verwarm de oven voor op 200° C. Leg de vis in een grote kom. Wrijf de binnen- en buitenkant in met limoensap en bestrooi deze met zout en peper. Laat dit even staan terwijl u de overige ingrediënten klaar maakt. Doe de rest van de ingrediënten in een kommetje en meng ze door elkaar. Dep de vis droog. Vul hem met het callaloo-mengsel. Wikkel de vis dan in alufolie. Zet de vis 30-40 minuten in de oven tot het vlees ondoorschijnend is geworden. Haal de vis uit de folie (desgewenst aan tafel) en serveer hem heet.
Opdienen met ver brood of broodjes.

  • Callaloo wordt ook wel eens gespeld als ‘valaloo’, ‘calalou’, ‘callalu’ of ‘callilu’. Het kan eventueel vervangen worden door tajerblad, spinazie of paksoi.




Ingrediënten voor 4 personen

1 snapper (of andere vis met wit vlees) van 2 kg, schoongemaakt – 2 eetlepels limoen- of citroensap – zout en versgemalen zwarte peper – 125 g callaloo*-blaadjes, gewassen en fijngehakt – 1 uitje, zeer fijngehakt – 2 lente-uien, fijngehakt – 2 teentjes knoflook, geplet – 1 Spaanse peper, van zaad ontdaan en fijngehakt