Preischotel uit Hindelopen (Preiskûtel)

home > recepten-uit-nederland > Preischotel uit Hindelopen (Preiskûtel)

Snijd de witte gedeelten in 3 gelijke stukken. Was ze goed en kook ze in weinig water beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat het bloemmengsel op een laag vuur 1 min. koken. Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng de saus al roerend aan de kook. Neem de pan met de gebonden saus van het vuur en roer er de losgeklopte eieren door. Snijd de ham in dobbelsteentjes en schep ze met de kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Strooi het paneermeel over de bodem van een ingevette ovenschaal Schenk er een laagje van de saus in. Verdeel de prei erover en schenk de rest van de saus erover. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven (140°C.) in 30 minuten door en door warm worden.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

½ kg prei, 25 g boter en wat boter om in te vetten, 15 g bloem, ¼ liter melk, 2 eieren, 4 dikke plakken ham (ca 300 g), 75 g geraspte kaas, peper, zout 2 eetl. paneermeel.