Gestoofd rundvlees

home > recepten-uit-noorwegen > Gestoofd rundvlees

Besmeer de plakken vlees dun met mosterd en strooi er zout en peper over. Schil de ui en snijd hem in ringen. Verwarm de boter in een stoofpan en bak de plakken vlees aan beide kanten. Haal het vlees daarna uit de pan. Bak de uiringen in de boter bruin en haal ze eruit. Strooi de bloem in de boter, bak deze bruin en giet er onder voortdurend roeren langzamerhand de bouillon bij. Leg vlees en uiringen in de saus en stoof deze in een gesloten pan 30 minuten op zacht vuur.





Ingrediënten voor 4 personen

4 plakken mager rundvlees van elk 180 g – 2 theelepels mosterd – ½ theelepel zout – ½ theelepel peper – 1 ui – 2 eetlepels boter – 1 afgestreken eetlepel bloem – 1/2 liter vlees-bouillon (van tablet mag)