Koteletten «Kiev»

home > recepten-uit-oekraine > Koteletten «Kiev»

Steek 6 balletjes (zo groot als hazelnoten) uit de (koude boter. Rol ze door wat zout en strooi er wat peper en paprikapoeder over. Leg de balletjes in de koelkast.
Hak het kalfsvlees ragfijn en doe dat ook met 200 g kippenvlees (van de boutjes). Meng de room erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Sla de kipfilets (tussen 2 velletjes plasticfolie) met een keukenhamer plat. Leg op elk filetje een boterballetje en een deel van het kip-kalfsmengsel. Rol het vlees daarna op. Haal de rolletjes door de losgeroerde eidooiers en daarna door het broodkruim. Druk het broodkruim er stevig in.
Bak de rolletjes vervolgens in hete olie aan alle kanten goudbruin. Trek daarvoor niet veel meer dan 12-15 minuten uit.
Serveertip: Steek vlak voor het opdienen in elk vleesrolletje een beentje uit de boutjes van de kip. Steek er eventueel een papieren manchetje aan.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g boter – zout en peper – 1½ theelepel paprikapoeder – 150 g kalfshaas – 6 enkele kipfilets – 6 kippenboutjes – 2 dl slagroom – 4 eidooiers – broodkruim of paneermeel – 3-4 eetlepels zonnebloemolie