Rijstschotel met vis

home > recepten-uit-peru > Rijstschotel met vis

Doe de garnalen en de blokjes vis in een kom en druppel er het limoensap over. Laat het mengsel marineren. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de tomaten toe en fruit ze ca. 5 minuten mee. Schenk 1/2 liter water in de pan. Voeg de maïs, de doperwten, de aardappelen en de rijst toe en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron; leg het deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Voeg de gemarineerde garnalen en vis toe en strooi wat peper en zout in de pan. Laat het gerecht nog ca. 10 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Schep er de room en peterselie door.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g gepelde garnalen – 250 g kabeljauwfilet, in blokjes gesneden – sap van 1 limoen – 2 eetlepels zonnebloem- of maïsolie – 1 ui, gepeld en kleingesneden – 2 teentjes knoflook, uitgeperst – 2 grote vleestomaten, ontveld en grofgesneden – 1 maïskolf, schoongemaakt en in plakken gesneden – 100 g diepviesdoperwten – 250 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden – 200 g rijst – peper en zout – 1/8 liter room – 2 eetlepels gehakte peterselie