Melkbrood

home > recepten-uit-rusland > Melkbrood

Uit de ingrediënten een gewoon gistdeeg bereiden en dit toegedekt, op een warme plaats langzaam laten rijzen. Daarna op een met bloem bestoven plank het deeg in 3 stukken verdelen, een vlecht maken, deze op een licht ingevette plaat leggen, met de eidooier bestrijken en met suiker en amandelen bestrooien.
In de voorverwarmde oven van 200°C gedurende ca. 45-50 minuten op kleur bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g tarwebloem – 50 g lauwwarm water – 1 zakje gedroogde gist – 80 g boter – 75 g lauwwarme melk – 50 g suiker – 50 g rozijnen – 30 g gepelde en geraspte amandelen – 125 g wodka (of rum) – 1 snufje zout – 1 ei – 1 geklutste eidooier om te bestrijken – 1 eetlepel suiker (grof) en 1 eetlepel gepelde amandelen om te bestrooien