Yassakip

home > recepten-uit-senegal > Yassakip

Doe het citroensap, de azijn, uien en 2 eetlepels van de olie in een kom en schep om. Doe de stukken kip in een ondiepe schaal en giet het citroenmengsel erover. Dek de schaal af met plasticfolie en laat 3 uur marineren. Verhit de rest van de olie in een grote pan en bak er de stukken kip in 4 tot 5 minuten goudbruin in. Doe de gemarineerde uien bij de kip en bak alles 3 minuten. Voeg marinade, tijm, chilipeper, laurierbladeren en de helft van de bouillon toe. Leg het deksel op de pan en laat ca. 35 minuten sudderen op een matig vuur tot de kip gaar is. Giet er zonodig tijdens het sudderen nog wat kippenbouillon bij. Dien warm op.

Opmerking: u kunt voor een minder wrange saus minder citroensap toevoegen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 1/2 dl vers citroensap – 4 eetlepels moutazijn – 3 uien, in plakken – 4 eetlepels archideolie of plantaardige olie – 1 kg stukken kip – 1 takje tijm – 1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt – 2 laurierbladeren – 5 dl kippenbouillon (van tablet mag)