Vissoep

home > recepten-uit-servie > Vissoep

De schoongemaakte zalm van de graat halen en ontvellen. De vis daarna in dunne moten snijden, flink met zout inwrijven en 30 minuten laten intrekken. Uien schillen en snipperen. Paprika’s schoonmaken, wassen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en de vruchten in blokjes snijden. In een grote pan de olijfolie verhitten. Uien en paprika’s 2 minuten bakken, blijven roeren, vervolgens de geschilde, fijngehakte knoflook toevoegen en ook nog 1 minuut mee laten fruiten.
Water en wijn erop gieten en alles met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes laten koken. De moten vis droogdeppen met keukenpapier en in het niet meer kokende kooknat leggen. Ze 10 minuten erin laten trekken, niet koken! Ze er dan met een schuimspaan uithalen. Het kooknat zeven en tegen de kook aanbrengen. De eidooiers met de room loskloppen en door het kooknat roeren.
Pikant afmaken met paprikapoeder en zout. De bouillon in een voorverwarmde soepterrine overdoen en de moten zalm erin leggen. Garneren met partjes citroen of limoen

Ingrediënten voor 4 personen

Nodig:
500 g zalm – zout – 2 uien – 1 groene en 1 rode paprika – 3 eetlepels olijfolie – 1 teentje knoflook – 1 liter water – ½ liter droge witte wijn – 2 eidooiers – 5 eetlepels room – paprikapoeder (mild)