Rundvleescurry

home > recepten-uit-sri-lanka > Rundvleescurry

Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui, de gemberwortel en de uitgeperste teentjes knoflook tot de uien een kleur hebben. Voeg vervolgens kerriepoeder, kurkuma en mosterdzaadjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel enkele minuten op een zacht vuur bakken. Doe er dan het in stukjes gesneden vlees bij en roer dit even goed door. Voeg dan het zout, het citroensap, de van zaad ontdane en fijngehakte lombok en de ontvelde, in stukjes gesneden tomaten toe. Roer weer door, sluit de pan en laat de inhoud in een paar uur gaar sudderen. Voeg zo nodig wat water toe en serveer de curry met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Nodig voor 4 personen:
750 g rundvlees – 2 eetlepels olie – 1 flinke ui – ½ eetlepel verse geraspte gemberwortel – 2 teentjes knoflook – 2 eetlepels kerriepoeder – 1 theelepel kurkuma – 1 theelepel mosterdzaadjes – 1 theelepel zout – ½ eetlepel citroensap – 1 lombok (Spaanse peper) – 2 tomaten