Fusillisalade met zongedroogde tomaten en tonijn

home > salades > Fusillisalade met zongedroogde tomaten en tonijn

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken en haal hem met een vork los. Snijd de zongedroogde tomaten in blokjes en de olijven in plakjes. Snijd het vruchtvlees van de paprika in reepjes. Roer het citroensap met de azijn, de mosterd, zout, peper en het teentje knoflook uit de pers om, klop er de olie straalgewijs bij, zodat een lobbig sausje ontstaat en schep dit alles met elkaar om.
Lekker met ciabatta en kruidenboter.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g fusilli
2 blikjes tonijn naturel
8 zongedroogde tomaten
± 10 zwarte olijven zonder pit
1 kleine groene paprika
1 eetlepel vers citroensap
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel mosterd
zout, versgemalen peper
1 teentje knoflook
6 eetlepels olijfolie