Fussilisalade met tonijn en feta

home > salades > Fussilisalade met tonijn en feta

Kook de pasta aldente en voeg een scheutje olie toe en laat afkoelen.
Snij het spek in reepjes en bak ze uit op een zacht vuurtje. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Laat de tonijn uitlekken en doe deze samen met de doperwten en de maïs in een grote kom.
Snij de sperziebonen, de paprika en de eieren in kleine blokjes en doe deze ook bij het tonijnmengsel. De feta even iets fijner prakken met een vork en ook door de groente roeren. Tot slot de pasta, het spek en de pijnboompitten erdoor.
TIP: laat even intrekken, dan komt de smaak nog meer tot zijn recht.





Ingrediënten voor 4 personen

300 gram fussili
2 blikjes tonijn op waterbasis
300 gram sperzieboontjes, gekookt
klein blikje maïs
klein blikje doperwten
bakje fetablokjes
1 rode paprika
3 hard gekookte eieren
1 ons ontbijtspek
zakje pijnboompitten