Gegrillde groente salade

home > salades > Gegrillde groente salade

Dressing:
In een schaaltje sjalot, mosterd, oregano en de helft van de citroensap mengen. Daarna olie langzaam toevoegen, voortdurend blijven kloppen. Overgebleven sap toevoegen, op smaak brengen met zout en peper en tabasco.
Olie toevoegen, een beetje per keer, dan net zo lang kloppen tot een mooie dikkere saus ontstaat, pas daarna meer olie. Dit tot alle olie gebruikt is.

Verhit de grillpan. In een kleine schaal de olie met chilivlokken mengen. Met een kwastje de gehalveerde groenten bestrijken. Grilleer de groenten 2-3 minuten per kant of tot zacht. Af laten koelen.
Met een kaasschaaf of dunschiller de parmezaanse kaas schaven. In een grote salade schaal de gegrillde groenten met de overige ingrediënten mengen. Besprenkelen met de vinaigrette en weer goed mengen. Garneren met de geschaafde kaas.





Ingrediënten voor 4 personen

0,5 dl olijfolie
1/2 theel. chili vlokken
2 aubergines, over de lengte gehalveerd
1 rode paprika, over de lengte gehalveerd en schoongemaakt
1 kleine rode uit, in dunne ringen
2 courgettes, over de lengte gehalveerd
125 g parmezaanse kaas, aan het stuk
1 wortel, fijn geraspt
1 selderij stengel, gehakt
1 krop radicchio sla, fijn gesneden
150 g frisee of andijvie, in kleine stukjes
Citroen-Oregano Vinaigrette
Tabasco

Dressing
1 sjalotje heel fijn gehakt
1 theel. Dijon mosterd
1 theel. gehakte verse oregano
sap van 2 citroenen
1 dl olijfolie