Volkoren-pastasalade

home > salades > Volkoren-pastasalade

Kook de pasta in kokend water met wat zout beetgaar, laat uitlekken, spoel met koud water, laat opnieuw uitlekken en doe de pasta in een kom. Kook de tuinbonen in kokend water met wat zout in 20-25 minuten gaar, laat ze uitlekken en even afkoelen en verwijder de huid terwijl de bonen nog warm zijn. Stoom de broccoli en de peultjes in een vergiet boven een steelpan met kokend water 3-5 minuten.
Laat de groenten afkoelen, doe ze met de tomaten bij de pasta en giet er de vinaigrette over. Schep de salade op een schaal en serveer hem, gegarneerd met gehakte oregano.





Ingrediënten voor 4 personen

125 g volkoren pasta
200 g gepelde tuinbonen
250 g broccolliroosjes
90 g schoongemaakte peultjes
3 tomaten in blokjes
1/2 dl knoflookvinaigrette
gehakte verse oregano voor de garnering