Piccalilly - zelfgemaakt nóg lekkerder

home > sauzen > Piccalilly - zelfgemaakt nóg lekkerder

Bak de sjalotjes met de kerrie 3-4 min. op zacht vuur in de olie (niet te heet, dan wordt de kerrie bitter). Voeg mosterdpoeder, geelwortelpoeder, gemberpoeder, bloem, suiker en zout toe en roer er zo veel azijn door tot een glad mengsel ontstaat. Breng de rest van de azijn aan de kook en roer deze door het mosterdpoedermengsel. Breng dit samen opnieuw aan de kook, laat de saus al roerende even doorkoken en daarna al roerende afkoelen. Kook de groenten circa 1 min. in ruim (goed) gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en droogdampen. Meng de groenten met de saus. Schep de piccalilly in schone potjes (met glazen deksels, want metaal wordt aangetast) en dek ze af. Zet ze na een uurtje in de koelkast.





Ingrediënten voor 4 personen

10 sjalotjes fijngesneden, 20 g kerriepoeder, 2 eetl. olie, 40-50 g mosterdpoeder, 1-2 theel. geelwortelpoeder(koenjit), ½ -1 theel. gemberpoeder, 40 g bloem, 30-60 g suiker,10 g zout, 1 1 witte wijnazijn, 1 kg gemengde groenten, in stukjes (ongeschilde komkommer, bloemkoolroosjes, reepjes wortel, blokjes rode en gele paprika)