Beenham met honing

home > speciale-kerstgerechten > Beenham met honing

Verhit de oven voor op 200ºC. Wrijf het vlees in met de kaneel.
Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap.
Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede.
Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160ºC. Verhit, als het vlees klaar is, de grill op de hoogste stand.
Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

1 stuk Varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet)
6 schijven ananas
250 gram bruine basterdsuiker
4 eetlepels citroensap
2 theelepels kaneel
1 eetlepel citroenrasp
1 deciliter honing