Biefstuk met cognacsaus

home > speciale-kerstgerechten > Biefstuk met cognacsaus

Bestrooi de biefstukken met peper en druk deze erin. Schil en snipper de sjalotjes en bak deze in de boter glazig.
Voeg de suiker toe en laat deze licht karamelliseren.
Giet de bouillon en de cognac erbij en laat dit alles tot de helft inkoken. Bak de biefstukken 2 minuten aan iedere kant. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout. Giet het ingekookte vocht bij de braadboter en roer alle aanbaksel los.
Maak een deegje van de theelepels boter en de bloem en voeg dit beetje bij beetje en al roerende toe.
Giet een deel van de saus over de biefstukken en geef de rest apart erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 biefstukken van 150 gram
vers grof gemalen peper
2 sjalotjes
1 eetlepel boter
1 theelepel suiker
2 dl bouillon
½ dl cognac
40 gram boter
zout
2 theelepels boter
1 theelepel bloem