Biefstuk met rode wijn-geitenkaassaus

home > speciale-kerstgerechten > Biefstuk met rode wijn-geitenkaassaus

Laat de boter heet worden en bak de biefstukken in circa 4 minuten aan beiden zijden bruin (2 × 2 minuten).
Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Doe de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat het tot de helft inkoken (reduceren).
Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Leg voor het serveren een plakje geitenkaas op de biefstukjes en plaats dit tezamen even onder de grill.
Roerbak de spinazie met knoflook en uitjes.
Leg de biefstukjes op een bord en serveer de saus eromheen.





Ingrediënten voor 4 personen

4 biefstukken
1 zakje spinazie
1 teentje knoflook
1 ui
1 eetlepel boter
zout en peper
2 dl rode wijn
kippenbouillonblokjes voor 3 dl
2 eetlepels kruidenroomkaas
4 plakjes verse geitenkaas