Cranberry-uien confit

home > speciale-kerstgerechten > Cranberry-uien confit

Smelt in een steelpan de boter en voeg de uien, knoflook en suiker toe.
Onder zo nu en dan roeren, dit heel zachtjes gedurende 15 minuten smoren, tot het net een beetje kleur begint te krijgen.
Dan de rest van de ingrediënten toevoegen.
Goed roeren en deksel op de pan plaatsen.
Afgedekt nog eens 10-15 minuten zachtjes laten koken.
Deksel van de pan nemen en 40 minuten laten inkoken.
Af laten koelen en in een bakje in de koelkast bewaren tot gebruik.
Serveertips
De smaak komt het best tot zijn recht als je dit gerecht op kamertemperatuur serveert.
Ook heerlijk bij een pittige pate, met een stukje knapperig brood.





Ingrediënten voor 4 personen

110 gram cranberries
450 gram uien, gesnipperd
25 gram boter
1 teentje knoflook, geperst
25 gram kristalsuiker
65 ml. rode wijn azijn
geraspte schil en sap van 1/2 sinaasappel
1/4 theelepel gemalen kardamom
zout en vergemalen peper