Gevulde ananas

home > speciale-kerstgerechten > Gevulde ananas

Snij uit de ananas ongeveer één derde wigvormig uit. Schil het uitgesneden stuk van de ananas en haal het harde middenstuk er uit. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes (leg een paar stukjes apart voor de garnering). Schep nog wat meer vruchtvlees uit de ananas, zodat er een holte ontstaat, en snij dit ook in blokjes.
Schil de kiwi’s en de banaan en snij deze in plakjes. Was de aardbeien en druiven en halveer ze. Laat de mandarijntjes en de perzik goed uitlekken en snij de perzik in kleine blokjes. Schep dit alles voorzichtig door elkaar.
Doe het citroensap samen met de 60 gram suiker in een pannetje en laat dit koken totdat de suiker is opgelost. Als het afgekoeld is, roer je deze sap door de likeur en schenk dit over de fruitsalade. Laat dit alles ca. 1 uur afgedekt in de koelkast staan zodat de smaken kunnen doortrekken.
Klop ondertussen de slagroom samen met de twee eetlepels suiker en het zakje vanillesuiker stijf. Gebruik eventueel naar keuze klopvast, zodat de slagroom mooi en lang stijf blijft.
Haal de fruitsalade uit de koelkast en vul hiermee de uitgeholde ananas. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom mooi op. Garneer dit af met de achtergehouden stukjes ananas.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ananas
2 kiwi’s
200 gram aardbeien
100 gram druiven
1 klein blikje mandarijntjes
1 banaan
1 perzik uit blik
60 gram suiker
1 klein borrelglas marasquin
sap van 1 uitgeperste citroen
2 eetlepels suiker (voor in de slagroom)
1/8 liter slagroom
1 zakje vanillesuiker