Gevulde peren met pruimen

home > speciale-kerstgerechten > Gevulde peren met pruimen

Plakjes bladerdeeg ontdooien
Kaas met boter roeren
In spuitzak overdoen
Peren schillen (steeltjes bewaren)
Met appelboor van bovenaf uithollen tot bijna onderin
Buitenkant met citroensap inwrijven
Kaasmengsel in peren spuiten
Plakjes deeg dun uitrollen
Deeg om peren vouwen, te veel afsnijden
Van restjes deeg blaadjes snijden en om bovenkant van peer vouwen
Steeltje erin terug steken
In koelkast bewaren
Oven voorverwarmen op 200°C.
Deeg met ei bestrijken
Op bakplaat in oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar bakken
Intussen port verwarmen
Pruneaux ± 15 minuten erin laten wellen
Peer op bord zetten, pruneaux en port eromheen scheppen





Ingrediënten voor 4 personen

4 plakjes bladerdeeg, diepvries
150 g Stilton (Engelse kaas)
1 1/2 eetlepel boter
4 stevige rijpe handperen
1 citroen, uitgeperst
1 ei, losgeklopt
2 dl rode port
20 pruneaux (gedroogde pruimen), ontpit
extra nodig: spuitzak met spuitmondje