Gevulde sinaasappel

home > speciale-kerstgerechten > Gevulde sinaasappel

Snij de sinaasappelen door midden en pers ze goed uit. Maak de lege helften goed schoon en leg ze apart. Scheid de eieren. Laat de gelatine weken in koud water.
Neem de helft van het suiker en roer de eidooiers er door heen tot de massa dik en schuimig is. Voeg het citroensap, citroenrasp en het sap van de sinaasappelen hieraan toe en verhit dit alles op een laag vuurtje totdat het iets gebonden is (niet laten koken!). Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de crème tot ze zijn opgelost. Laat de crème nu iets afkoelen. Klop intussen de eiwitten stijf en doe de rest van de suiker erbij. Klop het nu opnieuw zeer stijf. Klop nu de slagroom half dik en voeg de crème en het eiwittenmengsel er voorzichtig al scheppend bij. Vul de sinaasappelhelften nu met deze sinaasappelbavarois en strijk de bovenkant mooi glad af. Laat het geheel nu een uurtje in de koelkast opstijven. Klop de slagroom voor de garnering stijf (vergeet de suiker niet!) en spuit een flinke toef slagroom op elke sinaasappel. Decoreer het af met wat lekkere vruchtjes.
Tip: U kunt dit ook invriezen om als ijs te serveren!





Ingrediënten voor 4 personen

2 grote, stevige sinaasappelen
2 eieren
100 g suiker
sap van 1 citroen
rasp van 1 citroen
1/8 liter slagroom
extra slagroom om te garneren
enkele vruchtjes
4 blaadjes gelatine