Ierse aardappeltaart

home > speciale-kerstgerechten > Ierse aardappeltaart

Oven voorverwarmen op 200ºC.
Vorm met deeg bekleden, overhangend deeg afsnijden
Bakpapier en steunvulling op deeg leggen
In midden van oven ± 15 minuten bakken
Aardappels schillen en in hele dunne plakken snijden
Op deegbodem (papier en vulling verwijderd) scheppen:
Laagje aardappel, zout, peper, laagje peer, laagje cheddar, dit nog 1x herhalen
Afdekken met aardappel, dakpansgewijs geschikt
Zure room, eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan mengen en over taart gieten
In oven in nog 30-40 minuten gaar bakken





Ingrediënten voor 4 personen

1 pak bladerdeeg
600 g aardappels, in schil gekookt
zout
peper
400 g rijpe peren, geschild, in dunne plakken
300 g cheddarkaas, in plakken
1 1/4 dl zure room
3 eidooiers
4 eetlepels geraspte oude kaas
Nootmuskaat
1 theelepel gedroogde majoraan
Extra nodig: springvorm (doorsnede 20 cm), bakpapier, steunvulling