Kerstkrans van banket

home > speciale-kerstgerechten > Kerstkrans van banket

Maal de amandelen fijn en meng dit goed met de citroenschil, de suiker en het ei. Als de spijs te stevig wordt, voeg wat water toe.
Maak uw eigen bladerdeeg of gebruik diepvriesvellen. Rol dit in een lange strook van 4mm dik, 10 centimeter breed. Vorm nu een rol van de spijs met dezelfde lengte, plaats dit op het deeg iets boven het midden. Rol nu het deeg losjes hieromheen, maak de randen nat om te plakken. Draai nu de rol, zodat de rand van onder zit. Vorm een cirkel (of een letter) van de rol. Strijk hier geklopt ei overheen. Bak dit 15 minuten in een hete oven 220ºC. tot het goudbruin is.
Bestrijk de nog hete ring dun met de jam en de glazuur. Laat nu afkoelen en versier de ring dan met de decoraties.





Ingrediënten voor 4 personen

Amandelspijs:
3/4 cup ontvelde amandelen
1/4 cup suiker
1 ei
rasp van 1 citroen
(diepvries)bladerdeeg
Decoratie:
Abrikozenjam
suikerglazuur (met een beetje citroensap)
geconfijte rode en groene kersen,
geconfijte sinaasappelschil
hulstblaadjes en lint.