Kerststronk

home > speciale-kerstgerechten > Kerststronk

Klop de eierdooiers met de suiker en het water tot een schuimige massa.
(tip) hoe langer u klopt, hoe luchtiger de biscuit zal zijn minstens 10 min is ideaal
Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
Spatel ze voorzichtig door het deeg.
Giet het deeg uit op een beboterde en met bloem bestrooide bakplaat op een 1cm dikte
bak het op 175°C gedurende 15 à 20 minuten.
Ontvorm de biscuit op een vochtige handoek en rol onmiddelijk op !!!
Na een paar minuten weer ontrollen en vullen met witte creme au beurre.
Recept Creme au Beurre
250 g echte boter of Planta
50g solo
155 g suiker
2 eieren
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Boter 5 min opkloppen au bain marrie
Suiker en 2 HELE eieren samen kloppen
Dit mengsel aan de boter toevoegen en gedurende 10 min kloppen





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor biscuit (voor een bakplaat van ongeveer 18 op 25 cm :
150 g bloem (100 g tarwebloem + 50 g maïsbloem)
4 eieren
4eetlepels warm water
150 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker