Konijn met Room en Mosterd

home > speciale-kerstgerechten > Konijn met Room en Mosterd

Snij het konijn in stukken. Bestrooi deze met zout en peper. Snij het spek in juliënne. Maak de champignons schoon en snij de grote doormidden. Pers de halve citroen uit en sprenkel het sap over de champignons. Was de dragon. Schil de uien en hak ze zo fijn mogelijk. Smelt 60 g boter in een pan en sauteer hierin de spekjes bruin. Haal ze dan uit de pan en zet ze apart. Doe nu de stukken konijn in de pan en sauteer deze aan alle kanten bruin. Voeg dan de ui toe en zet het vuur laag. Flambeer met de calvados.Voeg de wijn en de dragon toe, zet de deksel op de pan en laat gedurende een uur zachtjes sudderen. Smelt de rest van de boter, sauteer hierin de champignons, doe de deksel op de pan en sauteer de champignons zachtjes gedurende 10 minuten. Kook nu ook de rijst. Als het konijn een uur heeft gekookt, klop dan de room met de mosterd door elkaar. Haal de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal, geef de slagroom bij de saus, voeg hier ook de spekjes en de champignons bij en laat even koken. Schenk de saus over het konijn en serveer de rijst er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 jong konijn,100 g boter, 150 g borstspek, 250 g champignons, 3 eetl. mosterd, 2 dl slagroom, 2 takjes dragon, ½ dl, calvados, 2 dl witte wijn, 4 uien, ½ citroen, 300 g rijst, zout, peper