Kruidenbolletjes

home > speciale-kerstgerechten > Kruidenbolletjes

Meng alle droge ingrediënten met de tijm en peterselie. Giet de melk erbij en klop er een soepel deeg van. Giet de gesmolten boter in een klein schaaltje. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. Rol alle balletjes door de gesmolten boter en leg ze in een ingevette, ronde taartvorm, tegen en op elkaar. Vul zo de hele vorm met deegballetjes. Schenk de resterende boter er gelijkmatig overheen. Bak het brood in een zeer hete oven (220°C) gedurende 25 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Scheur het grote brood in bolletjes en dien ze warm op.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g zelfrijzend bakmeel, 100 g fijngemalen maïsmeel, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. gedroogde tijm. 1 eetl. fijngehakte peterselie, zout, peper, 120-150 ml melk, 60 g gesmolten boter.