Ossenstaartsoep

home > speciale-kerstgerechten > Ossenstaartsoep

In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken
Tomatenpuree toevoegen en ± 2 minuten meebakken
2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen
Regelmatig afschuimen
Ui, wortel en kruiden in pan doen en soep ± 3 1/2 uur zacht trekken
Soep zeven en vlees van botten halen
Op smaak brengen met zout en peper
Vlees terug in soep doen
Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie, selderij, bieslook)
Idee: neem als vulling eens paddestoelen
Hiervoor 200 g paddestoelen (bv champignons) in dunne schijfjes in 2 eetlepels olie ± 5 minuten bakken
Voor het serveren in de soep doen





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetlepels olie
1 1/2 kg ossenstaart, in stukken
2 eetlepels tomatenpuree
2 uien, in ringen
1 grote winterwortel, in stukken
10 zwarte peperkorrels
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
stukje foelie
2 takjes tijm
6 takjes selderij
peterselie
zout