Reefilet met kruidenlaagje

home > speciale-kerstgerechten > Reefilet met kruidenlaagje

In 30 g boter sjalot ± 5 minuten bakken
Champignons toevoegen, ± 5 minuten bakken
Vocht laten verdampen
Madeira, kruiden, broodkruim, zout en peper erbij doen
Laten afkoelen
Plakjes ontbijtspek, iets overlappend, naast elkaar uitspreiden
Kruidenmengsel erover uitspreiden
Reefilet erop leggen
Ontbijtspek om vlees rollen, vlees moet helemaal bedekt zijn
Ingepakt vlees ± 30 minuten in koelkast leggen
Vlees met keukentouw als rollade opbinden
Rollade in 8 plakken snijden
Olie verhitten, rest van boter toevoegen
Plakken vlees in ± 4 minuten goudbruin bakken, halverwege keren
Uit pan nemen en warm houden
Vet uit pan schenken, rode wijn en fond toevoegen en tot helft laten inkoken
Bessengelei en room erbij doen, laten inkoken tot sausdikte
Op smaak brengen met zout en peper
Saus zeven
Serveer per persoon 2 plakken vlees met saus
Garneer met takjes kruiden





Ingrediënten voor 4 personen

50 g boter
2 sjalotten, fijngehakt
100 g champignons, heel fijn gesneden
1 eetlepel madeira
30 g verse kruiden, peterselie, dragon, koriander, dille en marjoraan, fijngehakt
2 eetlepels droog broodkruim
zout
peper
150 g ontbijtspek, in plakjes
600 g reerugfilet
2 eetlepels olie
1 dl rode wijn
3 dl kalfsfond (pot)
1 eetlepel rode bessengelei
1 dl slagroom
Extra nodig: keukentouw