Spinazie met knoflookroomsaus

home > speciale-kerstgerechten > Spinazie met knoflookroomsaus

Laat de spinazie ontdooien en verwarm het iets in de magnetron (of pan). Maak de ui schoon en snipper het fijn. Verhit de boter en de olie in een pan en fruit de ui hierin aan tot ze een licht bruine kleur heeft. Roer nu de spinazie er doorheen en breng het op smaak met de peper, knoflookpoeder en het zout. Pers de knoflook uit en roe het door de crème fraiche (goed los roeren).Rooster de amandelsnippers in een pan (met iets boter) tot ze licht bruin zijn. Doe de spinazie in een schaal en schenk de knoflookroom erover. Bestrooi het geheel met de geroosterde amandelsnippers.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg gesneden diepvries spinazie
1 ui
1 eetlepel boter
2 eetlepels olie
snufje witte peper
snufje knoflookpoeder
1 theelepel zout
3 teentjes knoflook
150 g crème fraiche
1 eetlepel amandelsnippers
1 theelepel boter